MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJI:

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje jedinice koja se postavlja u prostoriju koja se želi klimatizirati i vanjske jedinice sa kompresorom. Unutarnja i vanjska jedinica su međusobno spojene plinskim i električnim instalacijama. Mono split klima uređaji su najtraženiji i najprodavaniji klima uređaji.

TIPOVI MONO SPLIT KLIMA UREĐAJA:


ZIDNI KLIMA UREĐAJ


Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga niža cijena, jednostavna montaža i održavanje.  

KANALNI KLIMA UREĐAJ

Služi za ugradnju u poslovne prostore, hotele, banke.Glavna razlika je ta što osigurava ravnomjernu raspršenost ohlađenog zraka, koji se distribuira kroz sustav ugrađen u strop ili zid. Znači, zrak se ne ispuhuje na fiksnom mjestu (kroz unutrašnju jedinicu) već kroz sustav koji obuhvaća cijeli prostor. To osigurava ravnomjernu distribuciju topline u prostoru. 

KAZETNI KLIMA UREĐAJ

Upotrebljava se uglavnom u poslovnim prostorima, hotelima, konferencijskim salama i drugim prostorima sa spuštenim plafonima gdje su potrebni veći kapaciteti hlađenja i grijanja. Uglavnom imaju 4-smjerni ispuh koji osigurava odličnu distribuciju ohlađenog ili zagrijanog zraka.  

STROPNO PARAPETNI KLIMA UREĐAJ

Mogu se ugraditi pod strop ili na parapet (na zid do poda).Koriste se uglavnom u većim prostorima gdje je potreban veći kapacitet i snažniji ispuh zraka: u trgovinama i sl.  

PODNI KLIMA UREĐAJ

Ugrađuju se na pod, odnosno na zid do poda, može se nasloniti na pod ili odvojiti 10-ak centimetara i nasloniti na cokul.To je viša klasa klima uređaja koja je u pravilu skuplja i daje veći učinak/efekt posebno u grijanju

X